• Deň Zeme – 22. apríl 2021

          • Aj počas pandémie a zavretia škôl učitelia a žiaci stále pracujú. Nielenže sme počas posledných mesiacov pripravili nový Environmentálny akčný plán na tému Voda, ale sme vypracovali aj nový Ekokódex na nasledujúce 2 roky. Graficky sa na návrhu podieľali žiaci Kristínka Páleníková a Marek Vavrúš s I. AD.

            Rozhodli sme osláviť aj taký sviatok ako je Deň Zeme dištančnou formou.

            Koordinátorka projektu Ing. Jakubcová zvolila formu rovesníckeho vzdelávania cez MS TEAMS. Pripojilo sa 19 žiakov I. ročníka a prizvaní hostia.

            Program:

            1. Čo je Deň Zeme a odkedy sa oslavuje?
            2. Naša škola ako Zelená škola – čo to pre nás znamená?
            3. Čo je projekt Elektroodpad a prečo sme sa zapojili.
            4. Elektroodpad – čo s ním ? U nás aj vo svete.
            5. Záverom -  A čo s tým môžeme urobiť my?

            V prvých dvoch bodoch sme sa oboznámili s myšlienkami a cieľmi projektov Zelenej školy a zapojenia sa našej školy do týchto aktivít.

            V ďalších bodoch nás oboznámili študentky Anetka Palšovičová a Sofia Luščanová (I.AD) o projekte Elektroodpad, do ktorého sme sa tento rok zapojili. Pripravili si prezentácie o problematike Elektroodpadu na Slovensku a recyklácii Elektroodpadu. Tiež sme vyhodnotili dotazník, ktorý sme pripravili pre všetkých zamestnancov, študentov a aj rodičov školy. Potešilo nás, že až 93 % respondentov vie ako triediť odpad a preferuje opravu starého elektrospotrebiča pred kúpou nového.

            Študenti sa oboznámili aj s problémom odpadu v Afrike, kde končí väčšina európskeho a amerického elektroodpadu a kde už malé deti v neľudských podmienkach hľadajú súčiastky, z ktorých sa dajú ešte získať vzácne kovy. Študenti dostali link na film Vitajte v Sodome – práve o živote týchto detí v Afrike.

            Nakoniec sme sa oboznámili s individuálnymi aktivitami študentov, kde treba vyzdvihnúť iniciatívu Ivanky Ábelovej a Dušana Pavúra, ktorí našli čierne skládky a sami ich vyčistili. Poslali aj fotografie.

            No a čo záverom?

            📌  Šetrne používať elektrospotrebiče a predlžovať im tým životnosť.

            📌  Kupovať novú elektroniku, až keď sa nedá opraviť.

            📌  Likvidovať zariadenia na oficiálnych odberných miestach.

            Obrázky v správe Den_Zeme_2021.docx

          • Stredoškolská odborná činnosť šk. roku 2020/2021

          • Študentka 3. ročníka Ester Leždíková získala s prácou na tému Rozmnožovanie ruží v odbore 07. Poľnohospodárstvo po skvelom 1. mieste v krajskom kole aj 3. miesto v celoštátnom kole SOČ, ktoré sa uskutočnilo online 27.-29. apríla 2021. Prácu viedol Ing. et Ing. Lukáš Vaštík.

            Blahoželáme.

          • Veľká noc v Pruskom

          • Tento rok opäť prebehla súťaž vo veľkonočnom aranžovaní v Pruskom, do ktorej sa zapojili žiačky našej školy. Z 18 súťažných fotografií veľkonočných prác získali 2. miesto Blanka Drinková a 3. miesto Tatiana Trakalová. Fotografie svojich prác poslali aj Ivana Abelová a Aneta Palšovičová, žiačky 1. ročníka. Blahoželáme.

          • Valentínske srdiečko SAKF

          • Slovenská asociácia kvetinárov a floristov (SAKF) zorganizovala fotografickú súťaž, do ktorej sa zapojili študentky školy i učiteľka floristiky. Pozrite sa na ich valentínske kreácie.

          • Malinovský Valentín 2021

          • Vo februári sa uskutočnila fotografická súťaž Malinovský Valentín. Vyhlasovateľom je SOŠ záhradnícka Malinovo. Do súťaže poslali fotografie svojich prác Nikola Durcová, Blanka Drinková a Tatiana Trakalová.

            Po vyhodnotení hodnotiacou komisiov SAKF sa na 1.mieste umiestnila Blanka Drinková a na 5. mieste Tatiana Trakalová. Blahoželáme aj pani učiteľke MSc. Miroslave Jurčišinovej, ktorá vedie študentky na hodinách floristiky.

          • Pridaj sa k nám!

          • Máš rád prírodu? Nie je ti ľahostajné, ako bude vyzerať tvoje okolie a príroda v budúcnosti? Rád tvoríš kvetinové fantázie? Zaujímaš sa o pestovanie rôznych druhov rastlín? Si zvedavý ako to v prírode funguje? Pridaj sa k nám!

            Naučíme ťa vypestovať rastlinky od semienka, pripraviť výpestky vrúbľovaním aj z odrezkov. Pochopíš aké je dôležité starať sa o pôdu, poznať nároky pestovaných rastlín, ako sa starať  o ovocné ale aj okrasné stromy a kry. Rozvinieš svoj talent pri tvorbe kvetinových kreácií vo floristike a návrhoch záhradných úprav. Získaš zručnosti mladého včelára aj vodičký preukaz na traktor. Spoznáš mladých ľudí s rovnakými zaľubami so Slovenska ale aj v zahraničí v partnerských školách.

            Záujemci o informácie o štúdium pošlite mailovú správu na struckova@szaspn.sk a dohodneme si stretnutie cez MS teams.

          • Projekt: „ElektroOdpad - Dopad 4“

          • PREČO sme sa zapojili do projektu?

            • milujeme prírodu
            • vidíme neustále kupovanie nových elektrospotrebičov
            • narastá  problém so spracovaním elektroodpadu
            • vznikajú  nelegálne skládky toxického a nebezpečného odpadu.
            • chceme pomôcť !

            CIELE projektu

            - poukázať na životný cyklus elektrospotrebičov od ich výroby cez každodenné používanie až po likvidáciu

            - ukázať žiakom možnosti vlastného zodpovedného správania sa v tejto téme

            - vytvorenie školskej „siete informácií“, kde budú mladí ľudia samostatne viesť vzdelávanie pre svoju školskú komunitu

             

            KTO projekt organizuje?

            Centrum environmentálnej a etickej výchovy  Živica a firma SEWA a.s. ​​​​​​​

          • Dištančné vzdelávanie január 2021

          • Vzdelávanie žiakov od 11. januára 2021 bude dištančne. Žiaci majú povinnosť pravidelne sledovať stránku edupage a zapájať sa do vyučovani podľa pokynov učiteľov. Vyučovanie bude pebiehať on line v programe Teams a  vypracovanie úloh  a testov cez stranku edupage.  

            Ďalšie pokyny k otváraniu škôl na prezenčné štúdium sa dozviete podľa epidemickej situácie. 

          • Vianočné želanie

          • Lásky, šťastia hodiny, v kruhu svojej rodiny, užite si spoločne krásne sviatky vianočné a nech dlho prevláda novoročná nálada.

            Pokojné sviatky a uspešný rok 2021.

          • Projekt Voda nad zlato SOŠ záhradnícka Piešťany

          • Ďakujem všetkým za hlasovanie za projekt Voda nad zlato 2020. Vďaka Vám sme sa umiestnili na  5. mieste. Pripravíme zaujímavý program pre študentov a verejnosť k potrebe realizácie vodozádržných opatrení a projektovú dokumentáciu k ich realizácii v areáli našej školy.

          • Milí študenti, zamestnanci a priatelia našej školy

          • Milí študenti, zamestnanci a priatelia našej školy. Podporte hlasovaním Náš projekt "Voda nad zlato SOŠ záhradnícka Piešťany". S vašou podporou môžeme pripraviť dokumentáciu na realizáciu vodozádržných opatrení v areáli školy. Klimatická zmena nastáva a musíme byť pripravení na jej zmierňovanie. Aj keď teraz prší a vody je dosť, je potrebné myslieť na jej nedostatok v iných mesiacoch roka. Musíme sa naučiť ako ju zachytiť a využiť. V budúcnosti bude Voda nad zlato. Hlasovanie prebieha od 2.11. do 15.11. 2020 na stránke www.tvorimekraj.sk. Za Váš hlas ďakujeme.

          • Dôležitý oznam

          • Od 12. októbra 2020 žiaci stredných škôl prechádzajú na dištančné vzdelávanie.  Povinnosť žiakov je pravidelne každý deň sledovať edupage stránku školy, kde budú pokyny pre vzdelávanie v jednotlivých predmetov.

             

          • Výsledky súťaže VICTORIA REGIA 2020

          • V stredu 23. septembra sa uskutočnil 27. ročník súťaže. Tešíme sa, že sa našim žiakom podarilo získať skvelé umiestnenie.

            Celkovým víťazom sa stal Nikola Durcová, na 3. mieste sa umiestnil Andrej Špigura a Blanka Drinková sa umiestnila na 4. mieste. Blahoželáme!!!!!!

            VR2020_vysledky.xls​​​​​​​